پرامپ تجربه شبکه
بخش های عنوان تجربه
1. فعالیت انجام شده
2. چگونگی انجام کار
3. چرایی انجام کار
4. محل انجام کار
مثل : ایجاد .... با ... جهت در ....
تشریح مسئله شامل :
1. چالشها و محدودیت ها تشریح کنید
2. شرایط محیطی در زمان وقوع مسئله (گرما سرما بیماری بحران و ....)تشریح کنید
3. الزامات و اجبارها تشریح کنید
چالشهایی که منجر به تجربه کاری شده اند را شرح دهید و مسئله پیش آمده را کاملا توضیح دهید و همچنین پیامدهای مشکل ایجاد شده تشریح می گردد . سوالاتی که به شناسایی و تبیین مساله کمک خواهد کرد شامل :
چرا این مشکل رخ داد؟ تشریح کنید چه وقت این مشکل رخ داد؟تشریح کنید
کجا مشکل رخ داد ؟ تشریح کنید
توسط چه کسی ؟ تشریح کنید این عیب بر روی چه کسانی تاثیر گذاشته است ؟ تشریح کنید چه کسی برای اولین بار مشکل را مشاهده کرده ؟ تشریح کنید مشکل به چه کسی گزارش شده است ؟تشریح کنید از مشورت چه افرادی استفاده شده است ؟ تشریح کنید چه چیزی مشکل دارد ؟ تشریح کنید چه اتفاقی افتاده است ؟ تشریح کنید چه میزان ؟تشریح کنید تعداد مشکل ؟تشریح کنید مشکل از نقطه نظر هزینه ، نیروی انسانی ، زمان ، چقدر می باشد ؟تشریح کنید به چه صورت ؟تشریح کنید روند مشاهده مشکل به چه صورت است ؟تشریح کنید مستمر چرخه ای تصادفی و .... تشریح کنید
نحوه حل مشکل :
مجموعه اقدامات انجام شده جهت خلق تجربه و به منظور رفع چالش ها و بحران ها و انگیزه های مورد اشاره در صورت مسئله به صورت گام به گام تشریح کنید
روش یا روشهای انتخاب راه حل در این بخش توصیف کنید کدام راه حل را برگزیده اید . تشریح کنید
شیوه ی تصمیم گیری چگونه بوده است ؟تشریح کنید
چرا این راه حل مناسب ترین بوده است ؟تشریح کنید
چگونگی و فرآیند اتخاذ تصمیم را تشریح کنید
آیا راه حل انتخابی نو آورانه هست ؟ چرا ؟ تشریح کنید
آیا نتایج و پیامدهای هریک از راه حل های ارایه شده مورد بررسی قرار گرفته است ؟ تشریح کنید
توضیحات این قسمت کاملا کاربردی باشد به نحوی که بتوانیم بصورت کامل فرآیند حل مشکل را تجسم و ترسیم کنیم . تشریح کنید
نتایج و دستاوردهای تجربه
به کلیه ی اقداماتی گفته می شود که در تحقق مسئله و در حل مسئله و یا استفاده از فرصت پیش آمده توسط فرد یا افراد اجرا گردیده است و موید ختم موقت و یا دائم مسئله است و نشان دهنده برگشت شرایط به حالت طبیعی در اجرای ماموریت و وظایف فردی و سازمانی و یا برطرف شدن ناهنجاری بوجود آمده از رخداد است . تشریح کنید
دستاوردهای کسب شده پس از تصمیم گیری چه بوده است ؟تشریح کنید
تقدم و تاخر نتایج بدست آمده به لحاظ زمانبندی چگونه است ؟تشریح کنید
چه کسانی در کسب این نتایج سهیم بودند ؟ تشریح کنید
آیا فهرستی از نتایج بدست آمده آماده شده است ؟تشریح کنید
یادگیری حاصل از تجربه که در سازمان ایجاد شده است ؟تشریح کنید
در صورت امکان نتایج حاصل شده باید بصورت کمی باشد تا بتوانید آنها را مشخص و مقایسه نمایید .تشریح کنید
فرم ثبت تجربه
تعریف تجربه: تجربه عبارت است از آموزه های کسب شده توسط فرد و یا گروهی از افراد در یک مقطع زمانی خاص که از طریق مشاهده و بررسی یک چالش یا مسئله سازمانی و انجام یک یا چند مداخله برای رفع آن حاصل می شود. به عبارتی دیگر هر اقدام، مداخله، تصمیم و یا پروژه ای که موجب ایجاد تغییر (مثبت، منفی یا خنثی) در عملکرد سازمان و مدیریت می شود، می تواند به عنوان یک تجربه تلقی شود.
در صورتی که بنا به هر دلیلی دسترسی به سامانه مدیریت دانش وزارت بهداشت (km.behdasht.gov.ir) فراهم نبود، لطفا تجربه مورد نظر را در قالب این فرم تکمیل و به همراه مستندات بخش 12 به آدرس ایمیل km@behdasht.gov.ir ارسال نمایید.
نام و نام خانوادگی ثبت کننده دانش کد ملی شماره همراه ایمیل نام دانشگاه/ دانشکده/موسسه معاونت/واحد
1- عنوان تجربه: (عنوان باید گویا و جذاب بوده و اقدام انجام شده /تصمیم اتخاذ شده و اثر آن را نشان دهد)
2- نام و نام خانوادگی اعضای تیم تجربه و محل خدمت ایشان (به ترتیب سهم افراد):
-
3- خلاصه تجربه: (در این قسمت خلاصه ای از "رویداد یا مشکل منجر به کسب تجربه" و "نحوه حل مشکل" و محل و زمان وقوع تجربه ذکر می گردد. لازم است این قسمت ، بعد از تدوین سایر بخش های فرم تجربه، تکمیل گردد)
4- حوزه دانشی : (انتخاب یکی از حوزه های دانشی وزارت بهداشت مرتبط با تجربه مورد نظر که در سامانه مدیریت دانش تعریف شده است )
5- کلمات کلیدی: (در این قسمت حداکثر 5 کلمه کلیدی مرتبط با تجربه خود را درج نمایید. برای فاصله گذاری بین کلمات کلیدی از "-" استفاده نمایید)
6- رویداد یا مشکل منجر به کسب تجربه (در این قسمت ابتدا رویداد یا مشکلی که منشأ ایجاد تجربه بوده است تشریح شود طوری که خواننده وضعیت پیش از تجربه را درک کند. در خلال شرح رویداد یا مشکل میتوان به علل آن نیز اشاره کرد. سپس پیامدهای مشکل تشریح شود طوری که خواننده اهمیت آن را درک کند. در شرح موضوع محل و زمانهای مهم بایستی بیان گردد.)
7- شرح تجربه (نحوه حل مشکل): (در این قسمت اقدامات و تصمیمگیریهای کلیدی بصورت گام به گام به همراه زمانبندی تشریح شود، طوری که خواننده بتواند آن تجربه را در جای دیگر اجرا نماید. برخی از جزئیات شرح تجربه را میتوان در قالب صورتجلسات، دستورالعملها یا سایر مکتوبات به پیوست اضافه کرد.)
8- نتایج اجرای تجربه (تاثیر بر زمان، هزینه، ایمنی، کیفیت یا بهبود عملکرد) (در این قسمت شرح داده میشود که وضعیت به چه صورت و با چه هزینههایی به چه میزان بهبود پیدا کرده است. ابتدا فواید اجرای تجربه مانند تاثیر آن بر کاهش زمان انجام کار، بهبود کیفیت و عملکرد، کاهش هزینهها و یا سایر معیارهای مطلوب با ذکر شواهد کمّی (اعداد و ارقام) محقق شده ذکر شود و سپس هزینههای اجرای تجربه و همچنین الزامات و ملاحظات اجرایی تشریح شود و در پایان تحلیل هزینه-فایده ارائه گردد.)
9- مخاطبان و کاربران و موارد کاربرد این تجربه: (در این بخش تشریح شود که چه کسانی و در چه زمان و شرایطی می توانند از تجربه ثبت شده، در آینده استفاده نمایند. شرح ویژگیهای محیطی و بومی محل تجربه که در موفقیت آن موثر بودهاند، میتواند به درک میزان انطباقپذیری آن در جای دیگر کمک کند. )
10- پیشنهادحاصل از تجربه (در این قسمت تشریح شود که با توجه به تجربه کسب شده، چه پیشنهادها و توصیه هایی برای کاربست دانش توسط افراد سازمانی دارید. این بخش مهمترین بخش ثبت تجربه است که زمینه را برای انتقال تجربه فراهم میکند. پیشنهادها میتواند شامل مجموعهای از چکلیستها، رویهها، دستورالعملها، راهنماها و جداول باشد که در پیوست بیایند.)
11- بازه زمانی و مکان وقوع تجربه: (به عنوان مثال: ماه الی ماه-دانشگاه علوم پزشکی ، بیمارستان ، واحد ، شبکه بهداشت ... )
12- مستندات: (در این قسمت مستندات حاصل از وقوع تجربه مانند دستورالعمل ها، فرم ها،چک لیست ها بخشنامه ها، صورت جلسات، گزارشات و غیره ارائه می¬گردد)